perjantai 7. toukokuuta 2010

it´s about Prague
And especially about Meet Factory. I had only 2 nights and 1 day in Prague, but it was worth it. I stayed in an old meat factory which has been changed in to a place for artists to work, concerts, theater, galerie, happenings..
It was really cool place next to the railways. In the night noise from the trains passing by was massive. I had the feeling my bed was shaking. 
I also met one finnish artist who worked in that factory. We spent the evening sitting on the hill looking over the city. Horse chestnut trees blossoming, bats flying around, drinking some good Czech beer..
*
Nämä kuvat ovat Prahasta, ja oikeastaan Meet Factorysta, paikallisesta Kaapelitehtaasta voisi sanoa.
Vietin vain 2 yötä ja yhden kokonaisen päivän Prahassa, mutta oli se sen arvoista. Yövyin ja hengasin tässä entisessä lihatehtaassa, josta sittemmin on rempattu työtiloja taiteilijoille, paikka konserteille ja gallerialle, kaikenlaisille tapahtumille, ja oli siellä teatterikin.
Tehtaaseen päästäkseen taiteilin itseni junaratojen yli, sydän pamppaillen. Kiertotie olisi ollut turvallisempi, mutta olin laiska ja näin muidenkin loikkivan ratojen yli, joten..
Junat pitivät aikamoista meteliä päivin öin, etenkin raskaat tavarajunat yöllä. Ne saivat sänkyni tärisemään. Muutama illan aikana nautittu paikallinen ollut pehmensi hieman unta..
Tapasin myös erään suomalaisen taiteilijan joka työskenteli parhailllaan tehtaalla. Istuimme iltaa kukkulan laella katsellen kaupungin yli.  Hevoskastanjat kukkivat, lepakot lentelivät puiden latvoissa, ja se tsekkiläinen olut maistui todella hyvältä..

9 kommenttia:

 1. Kuulostaa kivalta :) Minäkin odotan, että hevoskastanjat kukkisivat. Ehkä olen kertonutkin, että ostimme tämän talon aikoinaan lähes pelkästään kukkivan hevoskastanjan takia. Tulimme näyttöön, hevoskastanja kukki pihalla ja päätimme ostaa talon, jollei sisällä vaan ole jotain kamalaa yllätystä. Ei ollut.

  Tuo lihatehdas näyttää ihan älymakeelta paikalta. Minäkin hengailisin mielelläni tuolla. Ja tsekkiolut...nam.

  Prahaan haluaisin uudestaa, olen ollut vain pari päivää ja jotenkin jäi sellainen olo, ettei kaupunki näyttänyt minulle parhaita puoliaan.

  VastaaPoista
 2. sounds so nice! friends of us are in prague now as well! would love to go once to, will try to remember this tip!

  VastaaPoista
 3. sounds like an amazing little trip. I love the flower picture : )

  VastaaPoista
 4. looks like a very special place. like the pics. welcome back!

  VastaaPoista
 5. i can't wait to visit prague in august!

  VastaaPoista
 6. Oho mikä kaappi!
  Ratojen yli meneminen on kyllä pelottavaa.

  Kiinnostava tuo lihatehtaan taiteilijaresidenssi.

  Minäkin tahtoisin Prahaan uudestaan. Olin kuusi päivää tammikuussa kymmenen vuotta sitten, eikä se minullekaan Kirjailijattaren tavoin näyttänyt täysin parhaimpia puoliaan. Jätti kuitenkin siemenen itämään.
  Ja sekin vielä; kaikki kuvani valottuivat. Ainoa reissu, josta ei ole kuvamuistoja. Aika kultaa muistot ihan toisella tavalla, jos on kuvia mistä katsella. Ilman kuvia, muistan näköjään helpommin vain ne ikävät. Kuvista taas muistaa mukavat, koska ei kai niistä ikävistä hetkistä usein kuvaa ota.

  VastaaPoista
 7. Minä kävin Prahassa viimeksi 2001 ja tykkäsin kovasti. Ainoa mikä silloin vähän huvitti / ärsytti, oli amerikkalaiset opiskelijat, joita kaupunki oli ainakin tuolloin pullollaan.

  Tosi mielenkiintoinen residenssi. Sinne seuraavaksi,projekti pystyyn ja lähdetään sinne!!

  VastaaPoista
 8. Ohoh, tosi hieno ja siisti makkaratehtas, vau!

  Minä "asustelen" Tallinnassa samanlaisessa, heh se ei näyttää yhtään niin valoisalta :-)

  Tykkään kovasti sun matka kertomuksesta ja kuvista ja ja... kiitos Outi :)

  VastaaPoista
 9. Kirjailijatar, hevoskastanjoissa on jotain..ihmeellistä. jotain ikiaikaista ja jännää. niitä oli joissain Tove Janssonin kuvituksissa, ja jotenkin kuvittelin ne kirjoista nähneenä täysin satumaisiksi, kunnes näin luonnossa.
  ja ehdottomasti lihatehtaaseen ens kerralla!

  mieke willems, it´s worth to go! the whole city, and especially this factory place:)

  allison, it was really nice. especially when it was almost summer there already. back home it´s still quiiite chilly..

  sarapirat, thank you! it´s also nice to be home. just miss the summer and the feeling of being on a journey. well, soon soon i go again..

  Melanie, i wish you a good trip there! i hope you like it too:)

  Liivia, joo tuo astiakaappi oli mielestäni kans tosi hieno. koko mesta oli niin houkutteleva, se residenssi myös..

  mä olin Prahassa viimeksi 19-vuotiaana. ehkä se oli silloin vielä rähjäisempi kuin nyt. vähemmän turisteja. mutta kyllä siellä tosi kivoja kulmia varmasti edelleen löytää, ja sopivasti rosoa.

  Celia, niitä amerikkalaisia siellä oli edelleen.. Kafkan jäljissä kai?
  Ja joo, miksei kuule projektia pystyyn ja residenssiin?!

  marika, kiitos! oi, olis ihan unelma asua jossain vanhassa tehtaassa.. täällä suomessa on sellaiseen hyvin vähän mahdollisuuksia. ja sitten jos tehtaisiin remontoidaan ihan oikeita asuntoja, hinnat karkaa käsistä..

  VastaaPoista