tiistai 18. toukokuuta 2010

fishing // kalassa
We went fishing with the friends. Got lots of herrings in a short time and cooked it straight away in a pan next to the sea. 
I haven´t been fishing for a while, and especially i haven´t killed any fish for a while. 
I stopped eating meat when i was 16 years old, but i still eat fish sometimes. I actually like fish a lot. That´s why it was also a good experience and reminder for me about where it comes from. And it´s really a living creature. And if i´m able to eat it, i must be able to kill it too. Made me appreciate life and other living creatures too. Thank you sea.

The dinner was very delicious, the day was beautiful, and it ended up in to a little party with some new friends.
*
Kävin kalassa ystävien kanssa. Silakkaa nousi litkalla niin paljon kuin jaksoi nostaa. Rakennettiin rantaan pieni keittiö ja paistettiin pannussa runsaan voin kera. Ah mitä herkkua.

En olekaan kalastanut aikoihin. Enkä ottanut nirriä pois kalalta. Se tuntui ensin varsin ikävältä. Sen kapean kauniisti valossa välkehtivän niskan murtaminen päästi pienen ilkeän äänen. Peukalo mahaan ja suolet takaisin mereen. Uh.
Lopetin lihansyönnin 16-vuotiaana. Mutta syön edelleen kalaa, silloin tällöin. Pidän kalasta. Ja koska syön sitä, mielestäni minun on pystyttävä myös se itse nostamaan merestä ja tappamaan tarvittaessa.
Tämä oli taas hyvä muistutus itselle siitä mistä kala oikeasti tulee, minkälainen elävä olento se  alkujaan on, miten se sätkii ja potkii hetkeä ennenkuin läiskästään pannuun ja lautaselle eteeni. Kiitos vaan, nostan hattua merelle ja kaikille sen kaloille ja olioille, ja kiitän ateriasta. Oli todella hyvää.

Päivä oli kaunis, ja juhlia riitti vielä pitkälle aamuyöhön.

14 kommenttia:

 1. Voi miten kivaa! Oli varmasti hauskaa ja maistui varmaan ihan superhyvältä! Itse pyydetyssä/poimitussa/kasvatetussa on aina jotain erilaista,ne maistuvat paremmalta kuin muut. Ehkä se liittyy tuohon mainitsemaasi muistutukseen..että kaikki on elävää ja niin edelleen. Kunpa vain useammat ihmiset muistaisivat tai edes huomaisivat sen,tajuaisivat kiittää eivätkä pitäisi kaikkea niin itsestään selvänä..

  VastaaPoista
 2. that sounds like pretty good philosophy to me : )

  VastaaPoista
 3. Hyvänäköistä touhua, teillä on selvästi kivaa!

  Minäkin syön mieluusti kalaa, mutta minusta minun ei ollenkaan pidä pystyä tappamaan niitä...en pysty laittamaan edes matoa koukkuun.

  VastaaPoista
 4. Lovely atmosphere of warm days and party nights. Lovely fishing time.
  I cannot. I can wait so much...

  VastaaPoista
 5. great! it is nice to gather and cook your food yourself. no middle hands.
  straight from nature.
  i would love a bite from that rye bread, yumyum!

  VastaaPoista
 6. Minulle tuli heti mieleen Istanbul, jossa kalastajia oli sillat ja rannat täynnä. Olisi kiva mennä kaupunkikalaan mukavalla porukalla.
  Teidän juhlat näyttää kadehdittavan kivoilta.

  Minuakin kyllä hirvittäisi laittaa matoa koukkuun tai listiä kalaa. Olen kanssasi samaa mieltä, sen mitä syö, pitää pystyä tappamaan. Minäkään en lihaa syö, mutta kalaa kylläkin. Ja onhan se kalakin eläin, yritän ilmeisesti jotenkin aina unohtaa sen. Pitäisi mennä kalaan ja tulla järkiinsä :)

  VastaaPoista
 7. You had a perfect day!!!And summer here at last!!!
  Eat fish but can´t even put matoa koukkun...

  VastaaPoista
 8. Ihana meininki näissä kuvissa.

  Tajusin tuossa yhtenä päivänä, etten koskaan ole ollut kalassa.
  Mä en tiedä siitä oikeastaan yhtään mitään. Papallani oli paperipussissa kauniita syöttejä. Luulin, että ne oli korvakorut.

  VastaaPoista
 9. niina, oli se todella hyvää. söin silakkaa hetkeksi aikaa tarpeekseni;) jotenkin se ei nyt niin houkuttele kun kuulen vieläkin korvissani sen pienen ilkeän äänen..

  allison, and it also makes me eating fish very rarely.. ;)

  Liivia, ei sitä kaikkien tarviikaan. se oli vaan itelle hyvä muistuttaa miten toi homma menee. ja se madon koukkuun laittaminen on kyllä ikävä homma..

  ibb, it was a beautiful sunset too.

  sarapirat, quite unique feeling like this in the middle of the city. and ryebread is my favorite too;)

  Kirjailijatar, joo mä muistan ne kalastajat! samalla tavalla litkalla mekin kalastettiin. mutta se vesi Istanbulin keskustassa oli kyllä ainakin noin silmämääräisesti arvioituna paljon likaisempaa, enpä tiedä olisko silakka maistunut mulle siellä..
  siks joskus onkin parempi kun ei tiedä ruokansa alkuperää;)

  HELLA-STELLA, yes! summer is here jee!

  Melanie, thanks, it was a beautiful day.

  Celia, nehän on kyllä aika hienoja, sellaiset kimaltelevat syötit ja ne sellaiset vieheet joita on solmittu pienistä höyhenistä ja muista. kävis ihan koruistakin:)

  VastaaPoista
 10. Ihana juttu!

  Mää olen kalastajan tyttö, syönyt kalaa koko pienen ikäni. Jossain välissä olinkin ihan täynnä ja kypsä siihen, mutta nyt aikuisena taas maistuu hyvin.

  Odotan niin niin että pääsen syömään hyvää kalaa Suomessa ensi viikolla!

  VastaaPoista
 11. finde, du hast so recht in dem, was du schreibst: dass man das, was man isst, eigentlich auch selber töten sollte. bin genau gleicher meinung!

  was für ein wunderbarer tag das gewesen sein muss! fischen, kochen, essen, feiern, neue freunde.
  was will man mehr vom leben?!

  ich freue mich für dich!

  VastaaPoista
 12. Merja, mahtavaa, tervetuloa Suomeen ja kalaan!

  Schanett, that´s true. cooking with the friends is one of my favorite things too. not so much more needed in life than good friends and good food:)

  VastaaPoista
 13. I started to eat fish again after 8years of being a vegetarian. But I won' start eating meat again! Fish is good:) and the best when you fish it yourself.

  looks like a great day!

  VastaaPoista