maanantai 6. huhtikuuta 2009

coming soon..


Walking by the sea yesterday, listening to the birds. "Have you noticed there are more seagulls?" said S. 
They are back, as many other birds too. Back from the South and they have started to sing again. Or maybe the word would be rather shout or laugh when it comes to the seagulls, they are so loud;) And i love that sound, of the sea and the seagulls. It´s a summer sound for me.
I found big branches cut off from trees. I took some smaller ones at home and made these easter branches. I also baked quark pie which is typical easter bakery. Eeh, at least for me;)
Lot´s of quark sweets belong to the easter time. Like pasha. Do you also have that?
***
Käveltiin eilen pitkin merenrantaa. "Oletko huomannut miten paljon lokkeja on?" sanoi S.
Ne ovat palanneet, niinkuin monet muutkin linnut. Takaisin pohjolaan ja alkaneet laulamaan.
Tai lokkien kohdalla tulisi ehkä puhua enemmänkin huutamisesta tai nauramisesta, niillä on niin kova ääni;) Tykkään hirveästi tuosta äänestä. Se on minulle kesän ääni, lokit ja meri.
Löysin isoja puista leikattuja karahkoja, keräsin pienimpiä oksia kotiin vietäväksi ja koristelin ne pääsiäisasuun.
Leivoin myös rahkapiirakkaa, tyypillistä pääsiäisleipomusta, tyypillistä ainakin minulle;)
Erilaisia rahkaherkkuja notkuu pääsiäispöydissä. Syödäänkö teillä esimerkiksi pashaa pääsiäisenä?

18 kommenttia:

  1. What a great name for a pie! I´m going to learn to make it, just so I can say, "quark pie anyone?" haha Great photos!

    VastaaPoista
  2. Oksia täälläkin askarreltu, tosin niistä iso osa lähti jakoon eilen noidan mukana.

    Tykkään pääsiäisruuista, kaikista rahkajutuistakin, mutta pashaa en ole silti omassa pöydässäni tarjonnut. Ei tule tänäkään vuonna. Taitaa mennä porkkanakakuksi.

    VastaaPoista
  3. Minä vaan nyt keskityn noihin lokkeihin...miten olen voinut unohtaa että niitä ei ole talvella Suomessa (voiko se olla edes tosi?).

    Hollannissa ainakin luulen niiden huutaneen ympäri vuoden. Onko pääni vaan itsekseen huutanut???

    VastaaPoista
  4. jane, haha you funny lady;) it´s really good, you should try it!

    Liivia, piti itse askarrella kun taidettiin olla kävelyllä juuri noitien lentoaikaan..
    en oo pashaa koskaan ite tehnyt minäkään, nyt tuli mieleen että pitäisköhän kerrankin kokeilla..

    Violet, on niitä lokkeja talvellakin, mutta eivät pidä itsestään meteliä. Keväisin alkaa huuto;)
    Ja lisää tulee kevään aikana. osa niistä menee talveksi etelään, osa jää. vähän niinkuin sorsatkin. ovat nekin ennen muuttaneet etelään, nykyisin kun ruokinta pelaa, jäävät useimmin pohjoiseen köllöttelemään:)

    VastaaPoista
  5. Oh, I love easter branches! Should make some myself!

    VastaaPoista
  6. did you know quark pies is one of my most favourite cakes?! but in our family only my father likes it and it's no easter tradition. you know we have the chocolate rabbits and I already bought a chocolate chicken for my father who has chicken.

    VastaaPoista
  7. PS: beautiful pictures!!

    VastaaPoista
  8. Onpa kauniit oksat!

    Totta, talvella ja syksyllä melkein unohtaa lokkien olemassaolon. Kesällä niitä tulee ajateltua paljonkin. Espalla jätskityttö sanoo aina ojentaessaan tötterön: " Varo lokkeja. " Se tulee tytöltä niin automaattisesti, vähän niin kuin: onko s- etukorttia?

    Meillä äitini tekee aina rahkapiirakkaa, se on niin hyvää.

    VastaaPoista
  9. Rynke, it was a good therapy, like drawing stripes;) you do some too!

    Schanett, i didn´t know before, but this is good to know cause i like them too:) and for that day when you come to helsinki..
    we were in Switzerland last year zum Ostern und wir haben viele choggi hasen versteckt. (ups, did i write it correct?)
    and your father has chicken?! that´s super! meinem Freund hatte auch Huhner wenn er war Kind:)

    Celia, voi niinpä:) ja siitä huolimatta oon useammankin kerran todistanut lokkien onnistunutta jäätelökaappausta.. niistä on tullut todella taitavia. aikuiset jää aina ihmeissään tujottamaan tyhjää kättä tai tötteröä, lapsia käy sääli kun niille tulee kidnappauksesta niin paha mieli..

    minunkin äiti teki usein rahkapiirakkaa, semmosta missä oli paljon rusinoita:)

    VastaaPoista
  10. lovely photos and easter branches! actually im not really sure what traditional danish easter food is...have to look into that

    VastaaPoista
  11. Rahkapiirakka on mun miehen lemppari - hän syö koko pellilisen!
    Meillä syödään pashaa. Teen sen semmoiseen puisen vuokaan - tai mikä se on suomeks?
    Lokit ja Helsinki kauppatori- oi, oi että ne ovat taitavia... :)

    VastaaPoista
  12. Vaikka olenkin ollut vauvasta saakka merenrannan asukki ja suvun mökki on meren saaressa, en voi vain sietää lokkeja. Ehkä siihen liittyy muisto siitä, että isot pahat pojat kävi niitä kaatopaikoilla ammuskelemassa (eli ovat "roskasakkia" kun kaatopaikoilla viihtyivät). Ja viimeinen niitti oli se, kun edellisessä asunnossa naapurin höpömummo heitti kaikki ruuantähteet takapihalle. No sekös riemastutti lokkeja - koittaa siinä sitten nukkua kun se huuto raikasi yötä päivää ja takapiha oli kuin tunkio...
    Mutta minä näin eilen ja tänään joutsenia - ne tuo mulle sen kesän <3

    VastaaPoista
  13. oh! now people think all Swiss have their own chicken at home!! ;-)

    how was the zopf?
    you did it for Sunday breakfast?

    I love it fresh and still warm from the oven with butter (smelting for the heat) and honey...
    how do you prefer it?

    VastaaPoista
  14. Heti tuli mieleen Kauppatorin lokit ja se tuoksu.

    Meillä on jo aika monta vuotta syöty pashaa pääsiäisenä. Pashanteko on ihan helppoa, kokeile vaan. Rahkapiirakasta tykkään hirmusti, mutta lapset ei.

    VastaaPoista
  15. Heti tuli mieleen Kauppatorin lokit ja se tuoksu.

    Meillä on jo aika monta vuotta syöty pashaa pääsiäisenä. Pashanteko on ihan helppoa, kokeile vaan. Rahkapiirakasta tykkään hirmusti, mutta lapset ei.
    Lampaanviulukin tehdään. Kulitsan korvaa yleensä tuo italialainen panettone.

    VastaaPoista
  16. Lea, thank you! only thing i know from danish kitchen is smörrebröd:) i should actually get to know something else about it too..

    marika, niin semmoinen vanha kunnon puumuotti! äiti teki sellaiseen myös. missähän se nyt on..

    Päivi, muutama city-joutsen on viettänyt talvensa Kauppatorin tuntumassa. ovat päässeet mukavasti pullan makuun eivätkä viitsineet lentää pullamahansa kanssa etelään;)

    Schanett, oh and you don´t all have them or what??
    ;)
    Instead of zopf i the made that quark pie. but i have had some really good homemade fopf in Switzerland. and i prefer it just like you! in the morning, with butter and honey, mmm..

    Sari, pitäisiköhän siis rohkaista mielensä ja yrittää ekaa kertaa pashaa:)
    lammas saa meillä pitää viulunsa kun ei syödä kumpikaan lihaa:)

    VastaaPoista
  17. Your easter branches are so pretty!
    quark pie? I have never had that kind of pie before...
    it looks delicious though.

    VastaaPoista
  18. Beautiful and delicious pictures!!

    VastaaPoista